Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Encausen 2 nous agents de la policia espanyola en el cas de Roger Español

|

- Publicitat -

El jutjat d’instrucció 7 de Barcelona processarà dos nous comandaments policials de la Policia Nacional espanyola en el cas de Roger Español, a qui els agents antiavalots van buidar un ull durant les càrregues policials per impedir l’1-O. El jutjat, en encausar aquests dos nous comandaments, que s’uneixen a la causa oberta contra l’escopeter que va disparar contra Español, atén així la petició d’Irídia i de l’ANC. 

L’organització Irídia havia demanat el processament dels dos agents després que l’escopeter, el principal acusat, declarés que l’ordre de disparar provenia d’aquests comandaments intermedis. Segons va declarar, l’ordre donada pel màxim responsable en el terreny va ser traslladada per aquests dos càrrecs intermedis, que formaven part de la cadena de comandament, tal com recull l’ACN.

Publicitat

El jutge reconeix en l’escrit que l’ús de bales de goma en aquella zona no era justificat. El text que justifica el processament dels nous agents, al qual ha tingut accés VilaWeb, diu el següent: “Era una situació en la qual clarament no es complien els supòsits per fer-ho, perquè no es respectava la distància mínima de seguretat exigida.”

La causa oberta investiga, així, un total de quatre agents de la policia espanyola. Per a sorpresa de ningú, un dels dos nous agents processats ja estava encausat anteriorment per autoritzar càrregues policials a la mateixa zona on van agredir Roger Español. Tanmateix, la víctima també està processada per un suposat delicte d’atemptat contra els agents de la policia.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O
Publicitat

Opinió

Minut a Minut