Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els treballadors del sector del metall català convoquen vagues a Barcelona i Tarragona a finals d’octubre

|

- Publicitat -

El sector del metall català convoca vaga a Barcelona i Tarragona a finals d’octubre per exigir un conveni del metall que atorgui condicions laborals i salarials dignes als treballadors del sector. L’aturada està prevista pels dies 24 i 25 a Tarragona, mentre que a Barcelona serà els dies 27 i 28 d’octubre.

Els sindicats CCOO d’Indústria i UGT-FICA de Catalunya han convocat la vaga, al·legant el bloqueig de les negociacions dels dos convenis provincials, en el que per als sindicats és “una clara estratègia de la patronal per allargar els processos de negociació i tancar l’any sense acord”. Denuncien que la proposta salarial de les patronals està “molt per sota” del cost de vida actual, tenint en compte el context socioeconòmic que pateix Catalunya, amb una inflació que ha arribat al 9%. En aquesta línia, sostenen que la proposta de les patronals “no garanteix el poder adquisitiu de les persones treballadores” i que suposa una “retallada dels drets”.

Publicitat

Et pot interessar  Bibliotecaris de Barcelona fan vaga per demanar més personal, millores laborals i mesures per garantir la conciliació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut