Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Els treballadors de Catalunya Ràdio denuncien l’externalització de la programació

Els treballadors lamenten que tot plegat "atempta contra la funció que han de tenir els mitjans públics de la Generalitat”

|

- Publicitat -

El Comitè d’Empresa i el Consell Professional de Catalunya Ràdio reclamen acabar amb l’externalització de la producció i tenir més confiança en la plantilla de la ràdio pública catalana. A través d’un comunicat emès aquest divendres, 7 de juliol, coincidint amb el comiat de la periodista Laura Rosel d’’El matí de Catalunya Ràdio’ en el seu darrer programa com a presentadora. A partir de setembre, el periodista Ricard Ustrell assumirà la conducció del programa.

Davant aquest panorama de canvis, i just després que s’hagi fet públic que Catalunya Ràdio i TV3 es fusionaran sota la nova marca ‘3Cat’, els treballadors de la ràdio pública de Catalunya lamenten que una productora externa passi a “decidir els continguts que s’emeten” i es “deixi fora” els treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Publicitat

A la vegada, els treballadors també denuncien la seva disconformitat amb “aquests desembarcaments massius de personal extern, que no ha passat per cap procés de selecció públic”. El Comitè i el Consell Professional recorda que a la ràdio hi ha professionals acreditats que “sí que han passat per un procés de selecció i estan capacitats per fer-se’n càrrec, com s’ha demostrat fins ara”. “Mai, en aquests 40 anys, el programa considerat el vaixell insígnia de Catalunya Ràdio havia depès d’una manera tan contundent de personal extern”, lamenten.

L’externalització, però, no afecta només a Catalunya Ràdio, sinó que segons els treballadors també es dona en altres programes de la graella com ‘El suplement’, ‘Crims’ i ‘Adolescents XL’. “Tot plegat atempta contra la funció que han de tenir els mitjans públics de la Generalitat”, han destacat.

Et pot interessar  La JEC prohibeix a 3Cat dir 'exiliats' i 'exili' en el context del sobiranisme

Per tot plegat, els treballadors han instat la direcció a exposar obertament a tots els treballadors “si aquest és el camí de futur que tenen dissenyat i quin paper han reservat als professionals de Catalunya Ràdio”. “Els professionals no volem convertir-nos en residuals. Som, i continuarem sent-ho, el múscul que fa funcionar la ràdio des de fa 40 anys”, han afegit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut