Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Els Sindicats es mantindran al Departament d’Educació fins que no els rebi el conseller

Les organitzacions exigeixen a Cambray que retiri el nou calendari escolar i preveuen passar la nit a la conselleria

Agències 17/02/2022
Tancada dels sindicats a l'última planta del Departament d'Educació, a Barcelona, per exigir la retirada del nou calendari escolar, amb cartells de CCOO que demanen la dimissió del conseller Josep Gonzàlez-Cambray i contra les retallades | ACN

Delegats dels sindicats docents mantenen la tancada al Departament d’Educació amb la intenció d’allargar-la fins que els rebi el conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, per exigir-li la retirada del nou calendari escolar, que avança uns dies l’inici de curs i que va ser presentat sense haver estat dialogat al Consell Escolar. Els sindicats havien convocat una concentració aquest dijous al migdia i han ocupat les dependències del conseller, a l’última planta. Unes desenes de persones continuen tancats al departament aquest vespre amb la intenció de passar-hi com a mínim aquesta nit. Han penjat diversos cartells que demanen la dimissió de Gonzàlez-Cambray i una trentena de docents també s’han concentrat a les portes del departament a la tarda.

Els sindicats USTEC-STEs (IAC), CCOO, Intersindical-CSC, Professors de Secundària (ASPEPC-SPS) i UGT critiquen en un comunicat conjunt enviat aquest dijous a la tarda que el conseller es “negui a negociar amb la comunitat educativa” diversos aspectes que aquestes organitzacions consideren “determinants”, com el calendari escolar, la modficació del currículum o l’apliació de la sentència del 25% del castellà, entre altres. Els sindicats veuen “absolutament intolerable” que Gonzàlez-Cambray “s’hagi saltat la negociació col·lectiva”.

Les organitzacions s’han mostrat molt molestes pel fet que el conseller no els convoqués per escoltar les seves propostes i negociar-hi el nou calendari escolar i l’acusen de voler “desprestigiar” els sindicats. En el comunicat, els sindiats asseguren que no abandonaran la tancada fins que el titular d’Educació “doni la cara” i es comprometi a una “negociació real”.