Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Els represaliats al judici a la Mesa fan una declaració de suport a Carme Forcadell: “Seguim sent el teu equip”

|

- Publicitat -

Els acusats en el judici a la Mesa del Parlament de Catalunya han fet una declaració de suport a l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, després que aquest dijous el Tribunal Suprem li retirés el 100.2, el permís del qual disposaven els presos polítics quan encara no havien obtingut el tercer grau penitenciari. “Seguim sent el seu equip”, ha dit l’exvicepresident primer de la Mesa Lluís Corominas, que ha denunciat “aquest canvi de normes enmig de la partida” perquè “sembla que el Tribunal Suprem s’hagi declarat competent per perseguir les vides dels nostres companys”. També ha parlat Barrufet, Guinó, Boya i Simó, que ha demanat a la ciutadania “que no calli” a les portes del TSJC, abans d’iniciar la darrera sessió del judici.

Publicitat

“A mi i a tots els presos polítics, perseguits polítics, represaliats polítics, de la Mesa, el Govern, la societat civil, la ciutadania individual, se’ns està aplicant un dret venjatiu, i això es posa en evidència amb aquesta resolució que es va aplicar ahir a la Carme Forcadell”, ha denunciat l’exvicepresidenta segona del Parlament de Catalunya, Anna Simó.

Simó ha exposat que estan “orgullosos” d’haver treballat amb Carme Forcadell “colze a colze, un al costat de l’altre, on ningú sobresortia sino que tots erem un equip i òrgan col·legiat com és la mesa”. “Des de la meva posició humil, demano a la ciutadania que no calli tampoc”, ha afegit Simó, “perquè quan comencen a vulnerar els teus drets, cap dels drets de ningú estan lliures de ser vulnerats”.

“La mala fe, la venjança, l’escarni, són paraules que socialment ja no haurien d’existir, però si a més venen de la justícia la situació esdevé molt precària, i és el que està passant, quan la política es judicialitza el sistema i la situació es torna perversa i és el que estem veient, repressió per totes bandes que no te cap mena d’explicació”, ha lamentat l’exsecretària quarta de la Mesa del Parlament del 2015 al 2017, Ramona Barrufet.

Et pot interessar  El PSC fica cullerada i recorrerà al TC per la decisió de la Mesa d'habilitar el vot telemàtic de Lluís Puig

Per la seva banda, l’exvicepresident primer del Parlament Lluís Guinó ha demanat “que s’aturi de manera definitiva tota aquesta repressió, no només en el nostre cas, sino en tots els casos residenciats en altres jutjats i encara pendents de moltes tramitacions”.

L’exdiputada de la CUP Mireia Boya ha dit que “aquest és el tercer judici però en vindran molts més” i “davant aquest acarnissament per part del Tribunal Suprem que no entén ni de lleis ni de legalitats sino només de venjança, la única cosa que podem fer és persistir”. Boya ha manifestat el suport a Forcadell, Anna Gabriel, Marta Rovira i “tots els independentistes de la societat civil que per diferents causes passaran pels tribunals de l’estat espanyol”. “No podem fer cap pas enrere, només persistir en la desobediència”, ha reblat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió