Dimecres, 28 d'octubre de 2020 - Edició 825
La República

Els presos a Santi Vidal: “No et responsabilitzis de res, això hauria passat igualment”

Avui, el jutge Santi Vidal, exsenador d’ERC i que va ser inhabilitat per la justícia espanyola per unes paraules que va pronunciar durant una xerrada independentista sobre els preparatius de […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 13/03/2019

Avui, el jutge Santi Vidal, exsenador d’ERC i que va ser inhabilitat per la justícia espanyola per unes paraules que va pronunciar durant una xerrada independentista sobre els preparatius de l’1-O. Ara, ha estat readmès per a tornar a exercir a la justícia espanyola tot i que encara ha de declarar (el 22 de març) al jutjat número 13.

Vidal ha visitat El Matí de Catalunya radio juntament amb el seu advocat de Drets per explicar aquesta petita victòria i la seva actual situació. El jutge ha acceptat que va pecar de “manca de prudència, el camp de la política no és el meu”, i que va acceptar l’error i per això va dimitir de senador immediatament. Vidal ha assegurat que “hi ha un esbiaix manipulat” de la investigació de la Guardia Civil “tots firmats per en Tacito”, el tinent coronel Daniel Baena.

Vidal també ha explicat que s’ha intercanviat cartes amb els presos polítics i que aquests li han volgut assegurar que ell no és el responsable de tota l’agressivitat que l’Estat ha abocat contra l’independentisme a través de la judicatura: “això hagués passat igualment” ha assegurat que li han dit els presos polítics”.

El jutge ha acceptat que “això m’ha ajudat molt perquè vaig tenir un sentit de culpa”. Vidal també ha revelat que s’acollirà al seu dret a no declarar demà al Tribunal Suprem.

Relacionats