Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Els Països Catalans es coordinen per defensar i protegir la llengua

|

- Publicitat -
El president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros; el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, i el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, han signat un protocol que explicita la voluntat de cooperar entre les tres institucions per establir un model normatiu de llengua comú “unitari”, “inclusiu” i “respectuós” amb les variants geogràfiques. En aquest acord, les tres institucions s’insten a establir i facilitar els instruments necessaris per a fer possible aquest objectiu comú. Amb l’acord, les tres entitats volen contribuir a reforçar la unitat de la llengua i facilitar la identificació en el model normatiu de tots els parlants del territori lingüístic.

En el marc d’aquest protocol, la Secció Filològica de l’IEC, l’AVL i la Comissió Tècnica d’Assessorament Lingüístic de la UIB han elaborat i aprovat un acord de cooperació per una normativa “inclusiva i unitària”, que recull la voluntat del protocol i es compromet a l’elaboració d’un model unitari amb la prioritat posada en les formes convergents, però que alhora reculli i respecti la variació interna de cada parlar.

El model ha de nodrir els nous recursos normatius que generi cada institució. En aquest moment, l’Institut d’Estudis Catalans està elaborant les bases del nou diccionari normatiu respectant aquests acords.

Et pot interessar  El govern espanyol amenaça amb recursos al TC contra les lleis de memòria històrica dels governs del PP i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut