Dijous, 4 de març de 2021 - Edició 952
La República

Els Mossos avisen que es denunciaran a qui es manifesti per l’1 de Maig

Allau de multes per commemorar el Dia del Treballador?

Redacció
Redacció 29/04/2020
Pla general del cordó dels Mossos davant del peatge de l'AP-7 a l'Ampolla davant dels manifestants que intentaven accedir-hi per tallar-la. Imatge del 18 d'octubre del 2019 (horitzontal)

Els Mossos d’Esquadra tenen constància que fins a quatre col·lectius tenen la voluntat de convocar concentracions de l’1 de Maig, Dia del Treball, i han avisat que, si es produeixen, aixecaran acta de denúncia a les persones i actuaran amb “congruència, oportunitat i proporcionalitat”.

Fonts del departament d’Interior de la Generalitat han explicat aquest dimecres que treballaran d’acord amb el que s’estableix en el marc de l’estat d’alarma que limita la presència de les persones en la via pública: “El que és segur és que aixecarem una acta a totes les persones que hi siguin”.

Han relativitzat el fet que hi hagi convocatòries amb què també hi va haver l’anunci d’una manifestació la setmana passada al Parlament en el marc de l’aprovació dels Pressupostos, i en la qual no va assistir ni una persona: “Una cosa és el que es diu en xarxes i l’altra és el que acaba passant”.

Les mateixes fonts han explicat que ara, amb el decret de l’estat d’alarma, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) “ha dictat una resolució en la qual diu que el departament d’Interior no és competent” davant d’aquests fets, i qui ha de precisar com actuar és la Delegació de Govern.

“Actuarem com actuaríem sempre, a més dels criteris de la Delegació”, han precisat, i han explicat que aquest mateix dimecres enviaran una comunicació formal a la Delegació preguntant quina és la situació de les manifestacions comunicades i quines són les directrius que donen.