Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Els manifestants de JUSAPOL agraeixen als Mossos l’operatiu per protegir-los

El cos policial ha carregat amb brutalitat contra els CDR

|

- Publicitat -

Més d’un miler de policies han respost a la convocatòria del sindicat Jusapol i s’han manifestat pel centre de Barcelona en un ambient festiu per reivindicar “l’equiparació salarial” amb altres cossos policials, enmig de gent disfressada i petards. S’han escoltat consignes per la millora de les condicions laborals i s’han vist algunes pancartes en contra dels polítics del “PPSOE”, així com banderes espanyoles i d’altres autonomies com l’andalusa o l’asturiana. Els policies s’han volgut desmarcar de la participació de qualsevol moviment polític. De fet, tot i que hi havia el número dos de Vox, Javier Ortega Smith, els manifestants li han demanat que es mantingués en un segon terme.

La manifestació ha arrencat a Via Laietana passat el migdia i ha arribat a l’Arc de Triomf quan faltaven pocs minuts per les dues de la tarda. Durant tot el recorregut un fort dispositiu policial ha precintat els carrers adjacents per evitar que gent aliena a la concentració s’hi sumés i evitar així qualsevol tipus d’incident.

Publicitat

A l’inici de la manifestació, el president de l’associació policial Jusapol, Natan Espinosa, ha explicat que han hagut de variar el recorregut inicialment previst per les contramanifestacions convocades pels CDR. Espinosa també ha apuntat que més enllà de reclamar l’equiparació salarial amb altres cossos policials com ara els Mossos d’Esquadra, la manifestació també ha volgut reivindicar “el dret a reunió” després que el passat 29 de setembre no els deixessin finalitzar la marxa.

El representant policial, després de recordar que han portat a la justícia el dispositiu policial que la Generalitat va dissenyar en l’anterior manifestació, ha aclarit que seguirien les instruccions dels Mossos d’Esquadra en tot moment i que evitarien qualsevol tipus d’incident durant el recorregut.

La marxa ha transcorregut sense cap tipus d’incident enmig d’un ambient festiu. Només quan arribava al final, a tocar de l’Arc del Triomf, alguns dels manifestants han increpat els veïns amb estelades o pancartes en suport als presos als seus balcons i pintat amb esprais els llaços grocs que han anat trobant.

Quan han arribat a l’Arc del Triomf, on els esperaven unes desenes de persones que els han escridassat, els Mossos d’Esquadra han desviat la marxa fent-la baixar pel Passeig de Lluís Companys per tal que els manifestants quedessin concentrats els més lluny possible tant d’aquest petit grup com de la manifestació dels CDR a tocar de l’estació del Nord.

Un cop al Passeig de Lluís Companys, s’ha llegit un manifest i diferents representants policials han pres la paraula. En línies generals han reivindicat el seu dret a manifestar-se i s’han reivindicat com un col·lectiu no violent que només vol tenir els mateixos drets que altres cossos policials. També han enviat un missatge a la classe política recordant-los que els partits que no cedeixin a les seves demandes “es quedaran sense un milió de vots” als pròxims comicis.

Abans de dissoldre la concentració, representants policials han donat les gràcies a la Guàrdia Urbana i als Mossos d’Esquadra per garantir la celebració de la marxa i la seva seguretat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut