Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Els funcionaris de presons passen la nit tancats a Brians 2 i consideren trencades les negociacions amb el Departament

|

- Publicitat -

Els funcionaris de presons van decidir el passat dimarts a la nit mantenir la tancada al despatx de la direcció del centre penitenciari Brians 2 iniciada al migdia davant la manca d’acord amb el Departament per les millores de seguretat que exigeix la plantilla. Durant el dia va haver-hi centenars de persones donant suport a la protesta, i 21 treballadors han passat la nit al despatx. Xavi Martínez, portaveu del sindicat majoritari entre el funcionariat de presons, UGT, ha explicat a l’ACN que ara com ara les negociacions amb el Departament estan “trencades”, perquè, segons ha dit, l’executiu es nega a concretar les convocatòries públiques per augmentar la plantilla en 600 efectius en 3 anys.

Martínez s’ha mostrat pessimista pel que fa a la possibilitat de seguir negociant, perquè el Departament “es nega” a què aparegui la concreció que els treballadors exigeixen en cap possible acord, i els representants de la plantilla no estan disposats a signar cap escrit que no inclogui aquesta concreció.

Publicitat

El representant d’UGT ha subratllat que el Govern ja ha quantificat l’augment de plantilla necessari entre el personal de les presons, concretament en entre 600 i 650 persones. Ara, el que la plantilla exigeix és que es convoquin les places entre el 2023 i el 2025, fet al qual, segons Martínez, l’executiu no es vol comprometre.

Aquest és el “punt d’enfrontament” principal, ha subratllat Martínez, que ha especificat que l’increment que es demana ha de ser “net”, és a dir, paral·lel a circumstàncies com cobrir vacants de jubilació, baixes permanents o d’altres.

També ha explicat que el gruix del personal que es demana ha de ser de vigilància, però que també calen altres perfils com rehabilitadors, psicòlegs o agents socials, entre d’altres.

Et pot interessar  Dani Alves surt de la presó en llibertat provisional després de pagar un milió d’euros de fiança

De moment, i davant l’enroc de les dues postures, els representants dels treballadors han convocat per dijous concentracions davant de tots els centres penitenciaris de Catalunya.

Cal recordar que la protesta arriba dies després de diverses agressions a Brians. En una d’elles, dos treballadors van resultar ferits pels cops de puny donats per un reclús del DERT (Departament Especial de Règim Tancat). Un d’ells va ser suturat a l’hospital per una ferida al llavi. Els treballadors exigeixen més seguretat i que la llei els reconegui com a agents de l’autoritat, una qüestió que està encallada al Congrés dels Diputats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut