Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Els familiars de Primo de Rivera demanen l’exhumació del cos abans que el Valle de los Caídos sigui un cementiri civil

|

- Publicitat -

La família de Primo de Rivera ha demanat l’exhumació del cos del fundador de la Falange per tal d’enterrar-lo en un altre lloc abans que el monument feixista del Valle de los Caídos, on es troben ara les seves restes, es converteixi en un cementiri civil.

La nova Llei de Memòria Democràtica que el Senat va aprovar la setmana passada preveu que el monument feixista, construït l’any 1959, passi a ser un cementiri civil i que la tomba de José Antonio Primo de Rivera es traslladi a un indret menys destacat de la vall. La família del fill del dictador Miguel Primo de Rivera, tanmateix, ha optat per una altra localització, tot seguint la seva última voluntat expressada al testament. Segons la llei, el Valle de los Caídos també canviarà de nom, i passarà a anomenar-se “Valle de Cuelgamuros“, el seu nom original.

Publicitat

Des del govern espanyol s’agraeix la “predisposició de la família per complir la llei”, tot i que encara no els han contactat. Per ara, l’únic requisit dels Primo de Rivera és que l’exhumació es dugui a terme en la “més estricta intimitat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut