Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Els estudiants de la UAB es concentren massivament per denunciar el catedràtic que assetjava sexualment una doctoranda

|

- Publicitat -

Concentració massiva d’estudiants de la UAB a les portes de la Facultat de Ciències per denunciar el greu cas d’assetjament perpetrat per un catedràtic de Física a una alumna de doctorat, que a més continuava fent classe malgrat estar condemnat a presó i inhabilitació per l’Audiència de Barcelona. Així, centenars d’alumnes han volgut mostrar el seu “rebuig davant l’agressor, els protocols inefectius i l’encobriment per part del Deganat”, tot reclamant “unes aules més segures”. La concentració ha anat seguida d’una cercavila per l’interior de la Facultat, on els estudiants han penjat cartells condemnant el cas.

La protesta de l’alumnat ha coincidit també amb la dimissió de Gemma Garcia, la responsable d’Igualtat de la Facultat de Ciències de la universitat. L’exresponsable ha presentat la seva dimissió a través d’una carta en la qual assegura haver perdut la confiança totalment en l’actual equip de govern de la UAB per la gestió que s’ha fet d’aquest cas, el qual es remunta al 2018.

Publicitat

“No puc sinó mostrar la meva incomprensió i la meva ràbia per no haver estat capaç de ser tan convincent com un article al diari de la necessitat d’erradicar aquest professor de la nostra Facultat” ha expressat Garcia a la carta, a la qual ha tingut accés ‘elDiario.es‘. “Aquest equip ha demostrat que li falta valor per prendre decisions importants quan toca, ja que només actua a remolc de pressions externes”, afegeix.

Et pot interessar  El jutjat cita a declarar els quatre manifestants denunciats pels Mossos durant la protesta contra Felip VI a Caldes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut