Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Els delinqüents també es confinen: es redueixen gairebé un 75% els fets delictius a Catalunya

|

- Publicitat -

Els fets delictius a Catalunya s’han reduït gairebé un 75% durant el confinament, passant de 1.607 de mitjana el 2019 a 405 al dia des que es va decretar l’estat d’alarma pel coronavirus, ha explicat el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch.

En una compareixença per videoconferència a la Comissió d’Interior de Parlament aquest dimarts, Buch també ha exposat que les xifres de detencions han passat de 93 al dia el 2019 a 48 actualment, i que la mitjana de robatoris ha passat de 80 a 12 diaris durant el període de confinament.

Publicitat

Balanç d’actuacions policials

El conseller ha destacat que el seu departament ha estat en coordinació permanent amb la resta de conselleries per resoldre tota mena d’incidències des de l’inici de la crisi pel coronavirus, i ha detallat que des del 20 de març s’han realitzat un total de 257.869 identificacions a persones i 231.675 a vehicles.

A més, ha comptabilitzat que els cossos de seguretat han denunciat a 71.444 persones que han incomplert el confinament sense motiu justificable, i ha recordat que les sancions oscil·len entre 600 i 30.000 euros.

Setmana Santa

De l’operació ‘no sortida’ per Setmana Santa el Conseller ha explicat que s’han desplegat fins a 500 controls a les carreteres principals, secundàries i en entorns urbans, amb 2.000 agents de Mossos d’Esquadra mobilitzats.

Amb tot, ha agraït l’esforç dels cossos de seguretat, i ha assegurat que el Govern en tot moment ha anteposat la salut dels catalans, mentre que ha lamentat no poder haver desenvolupat mesures més estrictes: “L’estat d’alarma decretat pel Govern de l’Estat no ens ha permès dur a terme mesures més contundents”.

Et pot interessar  Fernández vol mantenir a tot preu la Guàrdia Civil i la policia espanyola a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut