Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Els creadors d”Operación Triunfo’ contra ‘Eufòria’, l’aposta de TV3 que ha aconseguit reconnectar el públic jove

|

- Publicitat -

Ofensiva de Toni Cruz i Josep Maria Mainat, els creadors del popular programa de talent espanyol ‘Operación Triunfo’, contra el concurs de talent musical’ Eufòria’, l’última aposta de TV3 amb què tornar a connectar amb el públic jove. Els creadors del concurs espanyol han presentat una demanda contra la proposta de TV3, al·legant que és un plagi d”Operación Triunfo’. Cruz ja ha avisat que, si la justícia els dona la raó, ‘Eufòria’ haurà de “tancar la paradeta”.

Cruz i Mainat han demandat la productora d”Eufòria, Veranda TV, i la Corporació Catalana de Mitjans Audivosiuals (CCMA) al·legant que el programa català és un plagi de l’espanyol. “La manera de fer el xou, d’entrevistar, de seleccionar la gent… Hi ha 100 similituds“, ha dit Toni Cruz a RAC1. “Apropiar-se dels drets i la propietat intel·lectual d’un format i fer-lo canviant d’idioma és molt poc ètic” ha dit Cruz, tot instant a “respectar els drets dels creadors”.

Publicitat

En la seva primera edició, ‘Eufòria’, va arrasar amb les audiències: la primera gala va obtenir una quota de pantalla del 13,6%, mentre que la gala final va ser la més vista, amb 472.000 espectadors i una quota de pantalla del 29,7%, liderant totes les franges d’edat. No obstant això, en cas que la justícia es posi de la banda de Cruz i Mainat, tant la productora com la CCMA “haurà de tancar la paradeta, indemnitzar la gent, la productora…”, segons ha augurat Cruz.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut