Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Els comuns volen que el Parlament condemni el finançament il·legal de CDC confirmat pel Tribunal Suprem

CatECP posa sobre la taula de la Mesa un text de declaració institucional i insta els grups a subscriure’l

Agències 12/05/2020
Pla mitjà del candidat d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens; la presidenta de CatECP, Jéssica Albiach; i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant el seguiment electoral a la seu dels comuns, el 10 de novembre del 2019. (Horitzontal)

Els comuns han proposat a la reunió de la Mesa d’aquest dimarts un text de declaració institucional per condemnar la corrupció i, específicament, el finançament il·legal de CDC confirmat recentment pel Tribunal Suprem. CatECP confia que la resta de grups parlamentaris s’adhereixin al document que fa també una petició específica al president de la Generalitat, Quim Torra. “Cal que el Govern i el seu president es posicionin públicament de manera clara, expressant el seu rebuig i exigint a CDC el ràpid retorn dels 6,6 MEUR a les arques públiques”, diu el text proposat. A més, insta el Parlament a un “compromís sòlid” contra aquest tipus de pràctiques que, segons diuen, han caracteritzat una manera de fer política i un moment històric.

“Una democràcia sòlida requereix que la ciutadania pugui confiar en les seves institucions i que els abusos de poder en benefici privat no quedin impunes. Només des de la màxima transparència institucional, des de l’aplicació de bones pràctiques en l’exercici del poder i dedicant els recursos administratius, judicials i institucionals necessaris, podrem acabar amb un dels principals problemes per als ciutadans del nostre país i que genera no només ineficàcia econòmica, política i social, sinó que trenca la confiança que hauria d’existir entre la societat i els seus governants”, defensa la declaració institucional dels comuns.

I afegeixen que el Parlament expressi el seu “total i unànime rebuig a qualsevol pràctica corrupta, arbitrària o discrecional” i en particular es refereix al cas que ha esquitxat el finançament de CDC. La declaració institucional acaba dient que “el poble de Catalunya mereix una democràcia allunyada de tota sospita”.