Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Els comuns, impacients amb Elena: demanaran explicacions al ple de demà i “no esperaran la compareixença”

|

- Publicitat -

La destitució del comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, ha generat una allau de respostes des dels grups parlamentaris que conformen l’oposició al Govern. Els últims a sumar-s’hi han estat els comuns, que asseguren que “no esperaran la compareixença” del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, prevista però no concretada, per esclarir els fets, i que demanaran explicacions al conseller durant el ple de demà.

El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha avançat que demanaran demà al ple del Parlament que el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, doni explicacions sobre la situació als Mossos aprofitant que hi ha prevista una interpel·lació al conseller. “No esperarem la compareixença i demà mateix demanarem que doni explicacions i aturi el desgavell que viu la nostra policia”, recull l’ACN. Cid també s’ha mostrat “preocupat” per les declaracions de l’exconseller d’Interior Miquel Sàmper, segons les quals confirmava pressions del comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, per frenar investigacions policials. “Són molt greus i mereixen una explicació, venen a constatar que hi havia ingerències polítiques”, ha criticat.

Publicitat

En una roda de premsa al Parlament, Cid ha assegurat que sis comissaris en cap en cinc anys són “la mostra d’un Govern que trasllada les seves batalles internes als Mossos”. “Els Mossos viuen una situació d’inestabilitat crònica, és imprescindible que Elena doni explicacions”, ha afegit. El portaveu dels comuns ha insistit que les explicacions del conseller “haurien d’haver arribat”. “Ens sembla increïble que encara no s’hagi pronunciat”, ha dit després que s’hagi fet públic que Elena ha demanat comparèixer en comissió parlamentària a petició pròpia.

Et pot interessar  Aragonès defensa continuar ampliant el cos de Mossos fins als 22.000 agents

Els comuns també demanen al conseller d’Interior que respongui l’exconseller Sàmper, que va denunciar ahir dilluns en una entrevista a Rac1 que comandaments dels Mossos “obstrueixen” investigacions. “Tenim comandaments que estan obstruint la investigació de policies que ho fan de cine per intentar esbrinar les coses que han passat en aquest país”, va afirmar. Cid ha assegurat que Elena “hauria de donar explicacions avui mateix”.

Així, els comuns se sumen a les crítiques fetes des de Junts a Estela, així com a les peticions del PPC i de l’extrema dreta de Vox que demanen el cessament de l’actual conseller d’Interior. Mentrestant, el SEGCAT demana “estabilitat” dins el cos policial.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut