Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Els comuns demanen “responsabilitat” al Govern i al PSC per desencallar la negociació dels pressupostos

|

- Publicitat -

Els comuns, el primer grup amb el qual el Govern va arribar a un acord en matèria pressupostària, demanen tant a l’executiu català com al PSC, el segon partit amb qui més s’han intensificat les negociacions, “responsabilitat” per desencallar l’acord, després que tots dos grups xoquin contínuament per les demandes dels socialistes d’incloure macroprojectes com el Hard Rock als pressupostos. En aquest sentit, el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha lamentat que ja fa 16 dies que haurien d’estar en vigor els comptes del 2023, tot criticant la “passivitat” del Govern i les “anades i vingudes” del PSC en la negociació de pressupostos.

Mena ha volgut recordar a l’executiu català que té “l’obligació d’arribar a acords amb altres forces polítiques per a garantir que s’aproven els pressupostos”. D’altra banda, ha demanat als socialistes que no mantingui les “línies vermelles”, que inclouen l’aeroport del Prat, el Hard Rock i la B-40. Amb tot, però, els comuns estan “tranquils” i no temen que un acord amb el PSC pugui modificar l’acord al qual ja van arribar amb el Govern abans que acabés l’any, defensant que és una entesa “ferma”. “Si algú el vol incomplir, haurà de donar totes les explicacions”, ha afegit el portaveu.

Publicitat

Mena ha tret pit de l’acord amb el Govern, exposant que aquest demostra que si hi ha voluntat i es posen els interessos de la ciutadania per endavant es pot arribar a acords positius, explicitant que el document signat per Pere Aragonès i Jéssica Albiach “és un avís per a navegants que deixa clares les prioritats que hi ha d’haver al nostre país”. En aquest sentit, ha dit que Catalunya “necessita més plaques solars i menys taules de pòquer”, en referència al Hard Rock.

Et pot interessar  Turull afirma que el 12-M és "un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez" perquè Illa és "el servidor que no vol molestar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut