Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Els Catarres omplen l’Apolo amb el primer dels quatre concerts de culminació dels 10 anys de carrera

El grup dedicarà el 2024 a preparar el proper disc, que previsiblement es publicarà el 2025

|

- Publicitat -

Els Catarres han protagonitzat aquest dimecres el primer dels quatre concerts consecutius a la Sala Apolo de Barcelona de culminació dels 10 anys de carrera. Amb les entrades de totes les actuacions exhaurides, la formació dedica cada sessió a un disc. El primer concert ha estat ambientat amb el treball ‘Postals’. Amb un públic fidel i entregat, la nit ha començat al ritme de temes ja clàssics del repertori dels d’Aiguafreda com ‘Tokyo’, ‘Invencibles’ o ‘A tot color’. Però la formació no s’ha oblidat d’altres cançons esperades pel públic com ‘Diamants’, ‘Fins que arribi l’alba’ o ‘Vull estar amb tu’. El repertori també ha comptat amb l’estrena de nova versió de l’himne dels Catarres ‘Jenifer’ amb l’acompanyament dels Figa Flawas.

La primera interpretació en concert del ‘Jenifer’ ha estat un dels moments més esperats de la nit. Es tracta d’una versió més electrònica i amb ritmes de musica urbana com el reggaeton, que es va fer pública fa just una setmana.

Publicitat

El tema introdueix canvis respecte la lletra de la cançó publicada el 2011. Ara es parla, per exemple, de l’1-O (“Jo que l’1 d’octubre vaig defensar les urnes contra piolines i porres”) i es fa referència a ‘La sotana’ i a Rosalía. Els Catarres han enregistrat i produït aquesta nova versió als estudis de Can Pardaler amb el seu productor habitual David Rosell.

El concert ha arrencat amb una primera part centrada en el disc ‘Postals’, ha continuat amb un viatge-homenatge a la maqueta de 2011 que va donar el tret de sortida a la carrera musical i ha culminat amb un repàs dels temes més coneguts.

Els quatre concerts són el colofó final de dos anys de celebració dels 10 anys de trajectòria. A banda dels quatre concerts dedicats a ‘Postals’, ‘Big Bang’, ‘Tots els meus principis’ i ‘Diamants’, el grup ha publicat la biografia ‘Els Catarres X’ escrita per Jordi Basté, han enregistrat i publicat el disc ‘Diamants’, han omplert el Sant Jordi Club, han realitzat un centenar de concerts al llarg dels Països Catalans i han col·laborat amb els valencians La Fúmiga.

“Gaudim molt fort de tenir un grup”

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Èric Vergés ha explicat que els quatre concerts de culminació dels 10 anys són resultat de mesos de feina amb el nou disc i que els fa molta il·lusió. “L’Apolo va ser la primera gran sala de Barcelona que vam omplir el 2014 amb ‘Postals’”, ha recordat Vergés.

Roser Cruells ha reconegut que els concerts estaran marcats per la “nostàlgia” en traslladar-se 12 anys enrere quan van elaborar les primeres cançons del disc maqueta que els va fer néixer.

En aquest sentit, Jan Riera ha assegurat a l’ACN que en aquests 10 anys han crescut a nivell professional. “Els primers anys eren una bogeria. Érem tres nanos que anàvem amb cotxe tot carregats i fèiem dos concerts al dia. Ara s’ha professionalitzat tot i tenim uns equips tècnics i músics increïbles que ajuden a que tot soni molt bé”, ha opinat. “Estem en un moment que gaudim molt fort de tenir un grup de música”, ha conclòs Riera.

Proper disc, el 2025

En declaracions a l’ACN, Els Catarres han explicat que acabats els quatres concerts dedicaran el 2024 a preparar el proper disc que preveuen publicar el 2025. Tot i això, al llarg de l’any que ve la formació preveu avançar algun tema. “Ho tenim mig cuinat”, ha dit Vergés. També han confirmat que faran alguns concerts “seleccionats” per mantenir les “màquines en marxa”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut