Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Elisenda Paluzie avisa al Govern que es prepari per un nou embat

Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, ha enviat un missatge al govern i als partits republicans alertant que es preparin “per un nou embat” i demanant que l’exili “estigui unit” per […]

Redacció
Redacció 11/09/2018

Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, ha enviat un missatge al govern i als partits republicans alertant que es preparin “per un nou embat” i demanant que l’exili “estigui unit” per no malbaratar “la victòria de l’1-O”. Paluzie demana a les institucions rigorositat i determinació i que tractin a la societat catalana “com adults” mentre que prioritzin l’interès de la societat al “de partit”.

La presidenta de l’ANC ha intervingut en l’acte de la manifestació de la Diada amb un missatge clar i concís: “L’1-O vam guanyar”, tot i que també hi ha hagut lloc per l’autocrítica: “No vam saber concretar la victòria. Vam evidenciar les febleses i els obstacles semblaven insuperables. No vam defensar la República però el 21-D vam tornar a guanyar les urnes”.

Paluzie assegura que la repressió “no ha vençut” perquè, diu, no s’ha renunciat a la independència, sinó que s’encara “amb més responsabilitat i fortalesa i determinació que mai”. Ha afegit que “ara som més conscients de la dificultt d’assolir el cim però coneixedors de la necessitat imperiosa d’aconseguir-ho”.

Respecte la sentència del judici dels presos polítics independentistes, la presidenta de l’ANC ha avisat que son capaços de “convertir el judici de la vergonya en un bumerang que retorni contra l’Estat”.