Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Elena lamenta que cap servei meteorològic ha previst les fortes tempestes d’Alcanar

El conseller d’Interior ha lamentat que no hi hagi hagut una previsió de les pluges torrencials d’Alcanar i ha demanat “prudència”

Avatar
Agències 02/09/2021
Joan Ignasi Elena, conseller d'interior de la Generalitat

Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior, ha lamentat aquest dimecres a la nit que cap servei meteorològic preveia les pluges torrencials d’avui a Alcanar.

El conseller d’Interior ha sortit així al pas de les crítiques d’alguns alcaldes de la zona perquè no se’ls ha avisat amb temps de l’alerta. En declaracions a Catalunya Ràdio, Elena ha celebrat que no hi hagi hagut danys personals i ha relacionat les fortes tempestes amb el canvi climàtic.

També ha explicat que es preveu que una vintena de persones passin la nit als centres habilitats per refugiar evacuats, per bé que la majoria de gent en aquesta situació ha preferit allotjar-se a cases de familiars o coneguts. Finalment, Elena ha demanat “prudència” perquè l’episodi de pluges “no ha acabat”.

Aquest plantejament d’Elena planteja en primer lloc, una estratègia d’última hora del conseller per salvar els mobles, però també pot ser una mostra que els protocols de seguretat poden necessitar una revisió per detectar de manera prompta possibles riscos meteorològics.