Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Elena fa una crida a la “prudència” per la revetlla de Sant Joan

El dispositiu d'Interior per la revetlla de Sant Joan manté la prohibició d'encendre fogueres i tirar petards a menys de 500 metres de zones boscoses

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, fa una crida a la “prudència” de tots els ciutadans la revetlla de Sant Joan. Tot i que el conseller ha admès que la situació actual de risc d’incendi “no és la de fa un any”; el 2022, per aquestes mateixes dates s’havia arribat ja al “pic de major intensitat”, amb prop de 4.000 hectàrees cremades a Catalunya arran d’incendis forestals. “Ara no és així, però s’ha de ser molt prudent”, ha demanat Elena.

Les pluges de les últimes setmanes han donat “un període de treva” als incendis, ha reconegut el conseller, però ha continuat insistint que es manté la previsió d’un estiu “complicat” atès que la massa forestal continua estressada després de dos anys de sequera.

Publicitat

Fent incís en la prudència i la prevenció, Elena ha recordat que el dispositiu anunciat per Interior per la revetlla de Sant Joan manté la prohibició d’encendre fogueres i tirar petards a menys de 500 metres de zones boscoses. A més, el departament ha “recomanat” als ajuntaments que habilitin zones segures on la ciutadania pugui tirar els petards.

El Departament d’Interior desplegarà prop de 5.600 servidors públics dels diferents cossos de seguretat per a la revetlla de Sant Joan. Així, s’activaran de forma extraordinària 2.506 agents dels Mossos d’Esquadra, prop d’un centenar més que l’any passat. Quant a les restriccions a l’ús del foc i els petards, es mantenen igual que altres anys i no es podran encendre fogueres ni tirar petards a menys de 500 metres de zones boscoses. Trànsit preveu que 460.000 vehicles surtin de l’àrea de Barcelona, motiu pel qual, per primera vegada, s’habilitarà un carril addicional a l’AP-7 Nord entre Montornès del Vallès i Sils, que estarà operatiu a partir de les 15 h del divendres.

Et pot interessar  Elena diu que s'ha "intensificat" el risc d'atacs de llops solitaris i lamenta que el context internacional "no ajuda"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut