Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

El valencianisme es retroba a l’Aplec del Puig després d’un any sense celebrar-se

|

- Publicitat -

L’Aplec del Puig ha tornat a celebrar-se després que l’any 2021, a causa de les restriccions per la pandèmia, no pogués fer-se. Enguany, el valencianisme s’ha retrobat al monestir de Santa Maria del Puig, a l’Horta Nord, en un esdeveniment que feia 60 anys que se celebrava.

Publicitat

L’acte va celebrar-se, com és costum, l’últim diumenge del mes d’octubre. Com és habitual també, l’aplec va constar de dues convocatòries, la de MÉS Compromís, que organitzava un acte polític a l’esplanada del monestir, i la d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), que va fer-se a “la muntanyeta de la Patà”, segons recull VilaWeb. L’objectiu d’ambdós partits polítics, pocs mesos abans de les eleccions municipals, és el de mobilitzar la gent per tal de demostrar la força del sobiranisme valencià.

L’Aplec del Puig commemora el naixement del poble valencià perquè el monestir va ser, precisament, el punt de partida de Jaume I en el seu camí per entrar a València l’any 1238. L’esdeveniment s’inicia amb una marxa cívica des de les Torres de Serrans, i conclou al monestir de Santa Maria del Puig.

Et pot interessar  La Catalunya Nord recuperarà la cobertura mediàtica: la CCMA reobrirà les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio a Perpinyà
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió