Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

El TSJC manté el judici a l’anterior Taula de Parlament per aquest dimarts

El rebrot de la Covid-19 no atura la repressió judicial

Redacció
Redacció 18/07/2020
Alguns manifestants al Passeig Lluís Companys de Barcelona davant de la seu del TSJC, custodiada per un cordó dels Mossos d'Esquadra. Imatge del 19 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

Els magistrats de la sala civil i penal de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que conformen el tribunal del judici a l’anterior Taula de Parlament han acordat aquest dissabte mantenir el judici segons com estava previst malgrat el rebrot de coronavirus, de manera que començarà dimarts.

El TSJC ha informat de la decisió després que els magistrats s’hagin reunit per abordar-ho, ja que el tribunal va donar el divendres 24 hores a les parts del judici preguntant-los si les noves mesures de protecció davant el coronavirus permetien seguir endavant amb l’assenyalament.

El TSJC jutjarà els membres de l’anterior Taula per presumpta desobediència al suposadament no fer cas al Tribunal Constitucional (TC) i tramitar resolucions relacionades amb el procés sobiranista.

El judici ja es va ajornar al novembre perquè l’exmembre de la Mesa per CatSíQuEsPot Joan Josep Nuet va ser elegit diputat al Congrés per ERC, per la qual cosa va passar a ser aforat al Suprem, i al març per l’estat d’alarma.

Abans, s’havia ajornat a l’octubre per incompatibilitats d’agenda dels advocats, de manera que si les noves mesures de prevenció de la Covid-19 a Barcelona impedeixen fer-ho dimarts, serà la quarta vegada que es posposa.