Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El TSJC fa pública l’obertura del judici oral a Laura Borràs

|

- Publicitat -

Finalment, s’obre judici oral contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Aquest matí, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ho ha fet públic. Borràs està acusada per presumptes contractes fraccionats i adjudicats de manera arbitraria quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), durant 2013 al 2017.

La Fiscalia demana per a la presidenta de Junts 6 anys de presó i 21 anys d’inhabilitació a càrrec públic pels delictes de prevaricació i falsedat documental. La fiscalia al·lega quan Borràs era a directora de la ILC va concedir divuit contractes, d’un total de 309.000 euros, al seu amic Isaías Herrero, perquè actualitzés la web de la Institució, sense cap concurs públic.

Publicitat

El magistrat admet en la seva resolució que hi ha diferències entre el seu escrit de conclusió de la investigació i l’escrit d’acusació del fiscal, però veu aquesta “diferència tècnica” coma “irrellevant”, ja que passa de quatre delictes a dos i de quatre processats a tres, mantenint els mateixos fets. La interlocutòria no es pot recórrer, però encara hi ha pendent de resoldre algun recurs previ. Tot i això, la resolució ja és ferma, després que el jutge instructor hagi tombat dos recursos de revocació contra ell i la sol·licitud de la defensa de la presidenta, Gonzalo Boye, la qual demanava un jurat popular.

Ara, tot plegat queda en mans de la mesa del Parlament, qui haurà de decidir què passarà amb el càrrec de Borràs. El TSJC fa pública l’obertura del judici oral a Laura Borràs.

Et pot interessar  El TSJC dona la raó a Capmany i atura el parc eòlic Cronos que contemplava instal·lar quatre aerogeneradors
Publicitat

Opinió

Minut a Minut