Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El TSJC dona parcialment la raó a Alerta Solidària i redueix la condemna d’un encausat per les protestes contra l’empresonament de Hasél

La defensa denuncia que "no serà comptabilitzat en cap amnistia" i que "en qualsevol moment podrà ser cridat per entrar a la presó"

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha reduït de 5 anys i un mes a 2 anys i 9 mesos la condemna a William Aitken, el ciutadà escocès que va manifestar-se a Barcelona el 17 de febrer de 2021 en contra de l’empresonament del raper Pablo Hasél.

D’aquesta manera, l’alt tribunal ha resolt el recurs d’apel·lació que Alerta Solidària —la defensa del jove— va presentar contra l’agreujant d’objecte perillós pel suposat ús d’un patinet per arrencar pedres del terra que després llençaria contra els furgons policials.

Publicitat

Tanmateix, el jutge sí que ha considerat l’agreujant de disfressa. En aquest punt, la defensa ha criticat que s’identifiqués el jove com el noi que vestia una dessuadora blanca, quan en realitat en duia una de múltiples colors.

Per tot plegat, la defensa ja ha anunciat que està preparant un recurs de cassació perquè, malgrat la reducció de la pena, no és suficient per evitar la presó. De fet, Alerta Solidària ha denunciat que “no serà comptabilitzat en cap amnistia” i que “en qualsevol moment podrà ser cridat per entrar a la presó”.

William Aitken ja va estar empresonat de manera preventiva durant 37 nits amb l’argument que el Regne Unit és un país de fora la Unió Europea des del Brexit i hi havia risc de fugida, malgrat l’arrelament a Catalunya. La condemna inicial era d’un any i 4 mesos pel delicte de desordres públics, i 3 anys i 9 mesos pel delicte d’atemptat contra l’autoritat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut