Dissabte, 28 de novembre de 2020 - Edició 856
La República

El toc de queda que vol el Govern: de 23h a 6h

Una restricció nocturna que s’aplicaria només si el Consejo de Ministros espanyol aprovés l’estat d’alarma

Avatar
Agències 23/10/2020
Pla mitjà de la cadira buida de Quim Torra al consell executiu extraordinari amb Pere Aragonès i Meritxell Budó a banda i banda el 30 de setembre del 2020 (horitzontal)

El Govern ha decidit aquest divendres demanar al Gobierno que decreti l’estat d’alarma per fer front a la segona onada del coronavirus i poder aplicar mesures com un toc de queda des de les 23.00 a les 6.00, segons ha pogut saber Europa Press.

El Govern ha pres aquesta decisió en la reunió que ha convocat d’urgència aquest divendres a la tarda per debatre si demanar l’estat d’alarma, en què han concretat que qui ha de gestionar la situació d’estat d’alarma “ha de ser la Generalitat”.

Ara el que es busca és “tenir seguretat jurídica” per aplicar un toc; una restricció nocturna que s’aplicaria una vegada que el Consejo de Ministros espanyol aprovés l’estat d’alarma.

A més de Catalunya, els govern del País Basc, la Rioja, Astúries, Extremadura i la ciutat autònoma de Melilla han sol·licitat duran aquesta tarda a l’executiu central que decreti l’estat d’alarma per poder prendre mesures restrictives que ajudin a contenir la pandèmia del coronavirus. Íñigo Urkullu, Guillermo Fernández Vara i Concha Andreu han coincidit que aquesta norma s’hauria de prendre a escala estatal.

Relacionats