Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El toc de queda que vol el Govern: de 23h a 6h

|

- Publicitat -

El Govern ha decidit aquest divendres demanar al Gobierno que decreti l’estat d’alarma per fer front a la segona onada del coronavirus i poder aplicar mesures com un toc de queda des de les 23.00 a les 6.00, segons ha pogut saber Europa Press.

El Govern ha pres aquesta decisió en la reunió que ha convocat d’urgència aquest divendres a la tarda per debatre si demanar l’estat d’alarma, en què han concretat que qui ha de gestionar la situació d’estat d’alarma “ha de ser la Generalitat”.

Publicitat

Ara el que es busca és “tenir seguretat jurídica” per aplicar un toc; una restricció nocturna que s’aplicaria una vegada que el Consejo de Ministros espanyol aprovés l’estat d’alarma.

A més de Catalunya, els govern del País Basc, la Rioja, Astúries, Extremadura i la ciutat autònoma de Melilla han sol·licitat duran aquesta tarda a l’executiu central que decreti l’estat d’alarma per poder prendre mesures restrictives que ajudin a contenir la pandèmia del coronavirus. Íñigo Urkullu, Guillermo Fernández Vara i Concha Andreu han coincidit que aquesta norma s’hauria de prendre a escala estatal.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut