Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El TC ataca l’independentisme: Considera inconstitucional la delegació de vot al Parlament dels polítics del Procés

|

- Publicitat -

Nou atac a l’independentisme per part dels tribunals i dona pas als partits espanyolistes; PSC i cs. Així doncs, el ple del Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat els acords del Parlament del setembre i octubre del 2018 que van rebutjar suspendre de funcions sis diputats independentistes empresonats provisionalment o exiliats per l’1-O i que els van permetre delegar el vot en altres diputats i comptabilitzar-los.

Des de les eleccions del 2017 Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Sànchez eren diputats de JxCat i ERC, però el seu empresonament provisional o exili els havia de suspendre de funcions. Malgrat les condicions, la Mesa i el ple de la cambra els van permetre delegar el vot, cosa que van impugnar PSC i Cs davant del TC. El tribunal, ara, els ha donat la raó per unanimitat en quatre sentències.

Publicitat

Així doncs, el TC estima la demanda dels parlamentaris recurrents respecte dels acords adoptats per la Mesa els dies 3 i 8 d’octubre del 2018, i l’acord del ple de l’11 d’octubre del 2018, els quals van aprovar el nomenament d’altres diputats perquè exercissin el dret al vot en nom de Junqueras i Romeva.

Et pot interessar  Els homes joves són els més espanyolistes i favorables a protegir els símbols franquistes, segons una enquesta d'Òmnium
Publicitat

Opinió

Minut a Minut