Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Supremo continuarà la persecució política contra els independentistes exiliats, al marge de la llei europea

|

- Publicitat -

El magistrat del Tribunal Supremo, Pablo Llarena, torna a mostrar la politització de la justícia espanyola i deixa en evidència la set de venjança de l’Estat.

Llarena, a pesar de tenir sobre la taula la resolució del vicepresident del Tribunal General de la Unió Europea, que anuncia la suspensió de les euroordres, seguirà perseguint els independentistes exiliats.

Publicitat

En altres paraules, el magistrat del Supremo farà cas omís de la suspensió de les ordres europees de crida i cerca contra Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig, ja que argumenta que “el dret espanyol no està supeditat al dret europeu”.

Així, no li tremola el pols en desmarcar-se del dret europeu i manté actiu el procés persecutori, tot i que la Interpol i cossos policials ja estan alertades de la suspensió de les euroordres fins que es resolguin les qüestions prejudicials.

De fet, la nova resolució del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha especificat amb claredat que, amb independència del que digui Llarena, les euroordres estan suspeses.

I, afegeix que espera que les autoritats espanyoles “extreguin totes les conclusions”, atès que la qüestió prejudicial que va causar la suspensió del procediment, està en contra del dret europeu. Així doncs, entre línies demana a l’Estat que faci una revisió de si es va actuar acord l’estat de dret.

D’aquesta manera, Llarena, que ja tenia una imatge amb una reputació una mica qüestionable, acaba de quedar retratat. Quan la normativa europea li dona la raó ressalta que cal acatar-la, i quan no, es treu de la màniga, que el dret espanyol, no està supeditat a l’europeu, malgrat pertànyer a la UE.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE reitera a Espanya que obligar un eurodiputat a jurar la Constitució "contravé" la legislació europea
Publicitat

Opinió

Minut a Minut