Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El somni de Tardà sobre la unitat de les esquerres ibèriques se’n va en orris després d’aquest fotomuntatge del PSOE

Els socialistes espanyols asseguren que ERC està al costat de la dreta espanyola

|

- Publicitat -

Bany de realitat de Joan Tardà, diputat al Congreso per Esquerra. El republicà, que últimament ha estat l’encarregat d’explicar i anunciar la ideologia i estratègia d’ERC com a un dels homes amb més credibilitat del partit, s’ha endut un bon bany de realitat amb el PSOE.

Tardà ha estat, a més, sovint l’home pont del partit amb les esquerres espanyoles, tant com les ubicades a Madrid com amb les que es troben a Catalunya. Tardà és un home que gaudeix de prestigi entre els sectors progressistes de la Meseta.

Publicitat

Tot i això, després dels esforços d’explicar i justificar els acostaments al PSOE i Podemos, Tardà s’ha endut una bona decepció amb els socialistes. I és que el partit de Pedro Sánchez necessita els republicans per a aprovar els pressupostos generals de l’Estat i està en plena campanya de pressió.

En aquest context, els socialistes han penjat a les xarxes un fotomuntatge vil i roí titulat “Acuerdo de presupuetos para un estado social” amb una foto on es veu Tardà i el seu company a Madrid, Gabriel Rufián, amb un text que diu “¡Votarán no, com la derecha!”.

La resposta de Tardà ha estat contundent i traspua un cert to dissortat “Hay que ser muy cínico para publicitar este cartel después de estar donde estáis gracias al voto de ERC. Debería daros vergüenza haber actuado de la mano de la derecha neofranquista para encarcelar a hombres y mujeres elegidos democráticamente por el pueblo?”

Et pot interessar  Aragonès exigeix "responsabilitats polítiques" pel 'cas Pegasus' després que el jutge rebutgi arxivar la investigació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut