Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Aragonès exigeix “responsabilitats polítiques” pel ‘cas Pegasus’ després que el jutge rebutgi arxivar la investigació

|

- Publicitat -

El president Aragonès exigeix “responsabilitats polítiques” després que el jutge que instrueix la causa per l’espionatge del ‘cas Pegasus’ al cap de l’executiu hagi rebutjat arxivar la investigació contra l’exdirectora del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) Paz Esteban. Segons una prova pericial presentada per la defensa d’Aragonés, el telèfon del president va ser infectat des del 2018, tot i que el Suprem ho va autoritzar pels anys 2019 i 2020. “Hi ha hagut activitat sistemàtica de l’estat de manera il·legítima per espiar l’independentisme“, ha dit en una entrevista a Rac1 destacant que “cal arribar fins al final”. D’altra banda, el republicà ha considerat que la possible investigació de PSOE, Junts i ERC per l’amnistia és una “vulneració de poders”.

El candidat d’ERC el 12-M ha recordat que “la separació de poders és que els parlaments i els governs legislin, i els jutges apliquin les lleis”. Ha estat la reacció del president al fet que l’Audiència Nacional hagi demanat a la Fiscalia si és competent per investigar PSOE, Junts i ERC per la llei d’amnistia. La jutgessa veu “possible” infracció penal arran d’una querella d’Abogados Cristianos i obre diligències prèvies.

Publicitat

El president ha valorat que és una “mostra més que hi ha determinats estaments que passen per damunt de tothom com a garants de la unitat d’Espanya”. Tot i això, Aragonès ha afirmat que l’aplicació de l’amnistia no perilla.

Recorreran a la JEC

A més a més, Aragonès s’ha referit al posicionament de la Junta Electoral Central (JEC) que considera que la presentació de la proposta de finançament singular per a Catalunya duta a terme pel Govern en roda de premsa el 19 de març és propaganda electoral a les portes del 12-M. El cap de llista dels republicans ha anunciat que recorreran contra aquesta decisió que arriba després d’una denúncia del PSC.

Et pot interessar  ERC porta a la JEC la compareixença de Sánchez i l'enquesta del CIS per "ús electoralista del càrrec"

El president ja ha advertit que “no ens hem de quedar els informes al calaix” i ha defensat que la proposta de finançament era un “mandat” del Parlament. Ha lamentat que els socialistes no vulguin parlar de finançament singular i ha assegurat que “no tenen propostes”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut