Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Sindicat de Llogateres titlla de “falsa” la limitació del 2%: “Els lloguers continuaran pujant”

|

- Publicitat -

El Sindicat de Llogateres ha carregat contra l’anunci de la pròrroga del topall d’increment dels lloguers al 2% durant tot el 2023, arran de l’acord entre el govern espanyol i EH Bildu pels pressupostos. “Es tracta d’una falsa limitació dels lloguers que, en realitat, no restringirà ni rebaixarà els preus reals”, ha alertat l’entitat. “Per una senzilla raó: no es posa cap límit a les pujades en les renovacions o en els nous contractes. Els rendistes podran continuar expulsant a la gent de les llars mitjançant pujades abusives cada vegada que s’acabi un contracte”, ha avisat el Sindicat de Llogateres, que ha insistit en la necessitat que es congelin els lloguers i els contractes puguin prorrogar-se obligatòriament per evitar desnonaments.

L’entitat que vetlla pels drets dels llogaters ha volgut posar de relleu que l’anunci d’aquest allargament del topall del 2% coincideix amb la publicació d’una enquesta on el 66% de la població espanyola es mostra favorable a establir un límit real als preus de lloguer. “Entre els votants dels partits que integren el govern espanyol, la xifra puja a un 77% (PSOE) i a un 93% (Unides Podem), respectivament”, ha puntualitzat el Sindicat de Llogateres. “Davant d’aquestes xifres fulminants, exigim al govern espanyol que deixi d’eternitzar el problema estructural de l’habitatge i aprovi d’una vegada una regulació real dels lloguers perquè els llogaters deixin de ser ciutadans de segona i destinin més de la meitat dels seus sous a enriquir el sector immobiliari”, ha conclòs l’entitat.

Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut