Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El Sindicat de Llogateres reclama a Raquel Sánchez “desbloquejar urgentment” la regulació de preus: “El ministeri segueix sense moure un dit”

L'entitat avisa que la xifra rècord de 1.123 euros de mitjana del lloguer a Barcelona "és alarmant"

|

- Publicitat -

El Sindicat de Llogateres ha tornat a picar-li el crostó a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, pel bloqueig a la regulació de preus del lloguer.

“L’entrada en vigor a Catalunya depèn d’un simple tràmit administratiu. Però el ministeri segueix sense moure un dit”, ha criticat l’entitat, que considera que la regulació del lloguer s’ha demostrat l’únic instrument capaç de revertir la tendència alcista. De fet, el lloguer a Barcelona ha tornat a registrar un màxim històric amb 1.123 euros de mitjana durant el segon trimestre, 36 euros més respecte dels tres primers mesos del 2023. “Això és alarmant i una evidència més que deixar actuar el mercat de forma desregulada és totalment ineficient”, ha apuntat el Sindicat.

Publicitat

“La no regulació dels lloguers genera més exclusió residencial, empobreix les llogateres i acaba perjudicant l’economia productiva en favor de l’especulació”, ha enumerat l’entitat, que ha recordat que el nombre contractes signats a Barcelona i Catalunya han caigut un 9,5% i un 6,36% respectivament. “Això es deu a la nova tàctica del sector immobiliari per extreure més rendes: oferint contractes de temporada, que no han de ser declarats a l’Incasòl i s’escapen de les regulacions de la LAU”, ha destapat el Sindicat de Llogateres.

Per tot plegat, l’entitat ha alertat que “és urgent regular el mercat de lloguer i per fer-ho cal aplicar la regulació de lloguers a Catalunya”, tot retraient al Ministeri de Transports que estigui “bloquejant” l’entrada en vigor de la regulació en el marc de la Llei d’Habitatge estatal. “Territori va enllestir a finals d’agost els tràmits necessaris per aplicar la regulació a 140 municipis catalans. Tot i que ha passat un mes i mig des de llavors (i gairebé cinc mesos des de l’aprovació de la llei), el ministeri de Raquel Sánchez segueix sense moure fitxa”, ha lamentat l’entitat. “La ministra Sánchez està bloquejant l’aplicació de la seva pròpia llei a l’única comunitat autònoma que vol utilitzar-la”, ha conclòs el Sindicat.

Et pot interessar  El Sindicat de Llogateres vol que s'apliqui l'índex "més efectiu" per abaixar lloguers i s’impulsi un règim sancionador
Publicitat

Opinió

Minut a Minut