Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El SEPE incompleix la normativa d’atenció al públic: No atén i només té un contestador telefònic en castellà

|

- Publicitat -

El Servicio Público d’Empleo Estatal (SEPE) no compleix la normativa d’atenció al públic establerta en l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i només té a la seva disposició informació en castellà. D’aquesta manera, les autoritats espanyoles no ofereixen explicacions sobre per què no hi ha informació disponible en català. D’aquesta manera, infringeixen la normativa que explicita que els serveis públics, com és el SEPE, “han de fer servir el català en les comunicacions i notificacions escrites”. A més a més, tenint en compte que tenen una atenció telefònica, en les províncies de Catalunya, acord amb l’Estatut haurien “d’emprar el català en les comunicacions megafòniques”.

Presuposadament, l’Estat espanyol que tant defensa la Constitució, utilitza l’article una part de l’article 3 per afirmar que “tots els espanyols tenen el deure de conèixer-la i el dret d’usar-la”, però fa cas omís del segon punt del mateix article que afirma que “Les altres llengües espanyoles seran també oficials en les respectives Comunitats Autònomes d’acord amb els seus Estatuts”. D’aquesta manera, trepitja els drets lingüístics dels catalanoparlants, amb total impunitat.

Publicitat

La regidora de la CUP a Girona, Laia Pèlach, ho ha denunciat en un vídeo que ha inclòs a Twitter en el qual truca al telèfon que el SEPE proveeix per a la província de Girona i mostra que surt un contestador automàtic en castellà. Pèlach posa de manifest que, a més a més d’incomplir amb l’Estatut d’Autonomia, no hi ha una atenció del servei públic espanyol, que ha deixat a l’estacada a moltes persones aturades que necessiten fer gestions.

Lluc Salellas, el cap de l’Oposició a l’Ajuntament de Girona, ha avalat a Pèlach i ha afirmat que: “El que està passant amb les peticions d’atur és un despropòsit”.

Et pot interessar  Greu discriminació lingüística: fan fora una clienta catalanoparlant d'una perruqueria al crit de "Estamos en España"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut