Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

El sector del taxi fa una marxa lenta contra Uber, Freenow i Bolt

El portaveu d’Élite taxi ha lamentat que l’aliança d’aquestes empreses no respecta “el dret a la competència” i ha afirmat que la protesta no va en contra “dels vehicles de turisme amb conductor”

Avatar
Agències 28/09/2021
Pla general de la manifestació dels taxistes contra les propostes de liberalització del mercat d'Uber i FreeNow

Uns 300 taxistes segons xifres de la Guàrdia Urbana, 1.300 segons Élite Taxi, han protagonitzat una marxa lenta aquest dimarts amb els seus vehicles a Barcelona en contra de “l’aliança d’Uber, Freenow i Bolt”.

La manifestació ha partit del centre comercial Gran Via 2, a l’Hospitalet de Llobregat, ha passat per Gran Via, la plaça Espanya, els carrers Balmes i Pelai, i ha acabat a la plaça Catalunya.

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha explicat que aquesta és la primera vegada que el sindicat es manifesta amb una empresa que treballa amb taxis: “Això no és una guerra contra els vehicles de turisme amb conductor”.

Álvarez sosté que Freenow fa promocions i descomptes molt agressius, en les seves paraules, per als serveis de taxi, la qual cosa els posiciona com els dominants en el mercat i fa que els taxistes acabin treballant per a ells.

Élite Taxi s’ha desplaçat fins a l’oficina de Freenow, a la plaça Catalunya, i ha demanat als taxistes que hi treballen que se’n desvinculin perquè, segons el sindicat, Freenow no respecta “el dret a la competència”.