Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El secretari general de CCOO pressiona ERC perquè forci la investidura de Sánchez i eleccions a Catalunya

|

- Publicitat -

El secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco, ha pressionat les forces independentistes, i especialment a ERC, perquè facilitin la investidura del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez per combatre les polítiques recentralitzadores i frenar la ultradreta i ha considerat que “cap pacte és gratuït”. “Entenc que les forces d’esquerres de qualsevol signe i especialment ERC han de facilitar el govern en les properes setmanes per obrir les portes de les llibertats democràtiques i tancar les del retorn d’una Espanya uniforme i excloent de les diversitats”, ha dit en un esmorzar informatiu de Fòrum Europa Tribuna Catalunya. Alhora, Pacheco s’ha fet ressò de l’informe d’Amnistia Internacional i ha reclamat la “imprescindible” llibertat dels presos independentistes condemnats pel Tribunal Suprem “per justícia” i també per “utilitat” perquè són “interlocutors necessaris” per resoldre el conflicte polític a Catalunya.

El secretari general de CCOO també ha demanat la convocatòria “urgent” d’eleccions a Catalunya i l’aprovació, un cop format el nou Parlament, d’uns nous pressupostos. Segons Pacheco, per “sortir del bloqueig” i formar una taula de negociació que resolgui el conflicte polític a Catalunya amb “legitimitat” calen uns nous sufragis perquè el Govern té capacitat d’actuació “esgotada”.

Publicitat

Un cop constituïts tots dos governs es podria formar una comissió negociadora legitimada que analitzi diferents sistemes territorials i que acabi amb un referèndum “sigui a Catalunya o a tot l’Estat”, ha dit.

Et pot interessar  Vilagrà, a Puigdemont: "Qui no vol debatre és perquè no té les propostes per posar sobre la taula"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut