Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El PSOE s’afanya a defensar la justícia espanyola

|

- Publicitat -

El portaveu adjunt del PSOE al Congrés dels Diputats, Felipe Sicilia, ha assenyalat aquest divendres que la investigació que està duent a terme la Fiscalia a l’exmonarca Joan Carles I pel cobrament de comissions internacionals demostra que qualsevol ciutadà és igual davant la llei i, per tant, pot ser sotmès a una indagació judicial.

No obstant això, aquest fet podria no ser així, ja que fins al moment que l’emèrit va abdicar no va ser possible investigar-lo. De fet, actualment no hi ha una euroordre a la seva contra, malgrat que una eurodiputada alemanya, Zaklin Nastic, ho va demanar. Aquesta situació, en la qual en defensa de la presumpció d’innocència de l’exmonarca no va emetre’s l’euroordre, dista força del tracte que han rebut els polítics independentistes exiliats, a qui la presumpció d’innocència no va aplicar en unes mateixes condicions.

Publicitat

Les declaracions de Sicilia mostren un sobreesforç dels socialistes per defensar la justícia espanyola i denota les dues cares del PSOE, que alaven la justícia espanyola mentre critiquen que el CGPJ està bloquejat i, a la vegada, s’oposen per quinzena vegada a la creació d’una comissió d’investigació de l’exmonarca. Tot plegat, evidencia el trist paper que el PSOE es veu obligat a fer quan es parla de justícia a l’Estat.

“Des del PSOE vam mostrar el nostre respecte a les investigacions judicials que es facin i per tant, deixar que la justícia treballi. Això demostra que al nostre país qualsevol ciutadà és igual davant la llei i per tant, està sotmès a què es faci qualsevol investigació judicial”, ha traslladat en una entrevista a Ràdio Nacional, recollida per Europa Press.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria

Així mateix, Sicilia no ha respost sobre si considera que Joan Carles I ha de tornar a Espanya i si la investigació complica la possibilitat d’un retorn perquè, a parer seu, això és “una cosa que té a veure” amb la Casa Reial.

Sicilia ha decidit no mullar-se a l’hora d’exigir un rendiment de comptes de Joan Carles I i reitera que, a ulls de la justícia, és un ciutadà més. Un que està acusat de 4 delictes molt greus i que segueix vivint a cor què vols, mentre el seu fill, qui afirma desconèixer els presumptes delictes del seu pare, exerceix com a cap d’Estat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut