Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El PSC demana a Junts que no prengui “decisions venjatives” per repetir l’acord a la Diputació de Barcelona

Batet reitera que el 23-J està en joc tornar a la "confrontació" o bé mantenir la "convivència" a Catalunya

|

- Publicitat -

La candidata del PSC a les eleccions del 23-J per Barcelona, Meritxell Batet, ha demanat “responsabilitat” a Junts de cara a repetir l’acord a la Diputació de la capital. De fet, els ha instat a no prendre “decisions venjatives ni emotives” sinó “racionals”, després que els socialistes, juntament amb PP i comuns, desbanquessin Xavier Trias de l’alcaldia.

“Quan una cosa funciona és bo que els polítics actuem amb responsabilitat i continuem treballant per beneficiar els ciutadans”, ha argumentat. D’altra banda, Batet ha avisat que a les eleccions a les Corts espanyoles està en joc tornar a la “confrontació” a Catalunya, en cas d’una presidència del PP d’Alberto Núñez Feijóo, o bé mantenir la “convivència” de la mà de Pedro Sánchez.

Publicitat

El PSC ha celebrat avui a la seva seu la primera reunió del comitè de campanya, amb les candidates al 23-J Montse Mínguez, Valle Mellado i Marc Lamuà, a banda de Batet. També hi havia la directora de campanya i secretària d’Organització, Lluïsa Moret.

La cap de llista per Barcelona ha subratllat que els socialistes surten “a guanyar” a totes les circumscripcions: “Són unes eleccions crucials, on tots els àmbits de les nostres vides estan en joc: decidirem si volem continuar avançant o retrocedir en reconeixement de Drets Humans”, ha argumentat.

Acord per la B-40

Pel que fa a les negociacions amb el Govern per la Ronda Nord, Batet ha instat l’executiu a “concentrar-se” en les seves pròpies competències i ser “efectius” de cara a les infraestructures que “calen” a Catalunya. La dirigent del PSC ha respost així al fet que la Generalitat anunciés ahir una inversió de l’Estat de 914 MEUR per millorar la C32, l’Eix Pirinenc, l’AP7 i l’AP2, i que insinués que pot servir per desencallar la Ronda Nord.

Et pot interessar  Illa diu que prioritzarà els partits d'esquerres per formar Govern si pot ser investit president

Batet ha asseverat que la B-40 va ser un acord per aprovar els pressupostos del 2023, i que per tant s’ha de complir. Sobre l’estat de les negociacions, ha conclòs que el pacte s’ha de complir “el més ràpid possible”, i que “els serrells es tanquen quan es dona suport als pressupostos”. El 6 de juliol se celebrarà la primera reunió entre PSC i Generalitat de seguiment de pressupostos.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut