Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El preu de l’habitatge augmenta un 1,8% entre abril i juny a Catalunya i encadena dos trimestres a l’alça

L'INE assenyala que els pisos són un 3,2% més cars del que ho eren el mateix període de l'any passat

|

- Publicitat -

El preu de l’habitatge a Catalunya va augmentar un 1,8% durant el segon trimestre d’aquest any, en comparació amb els tres mesos anteriors, segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquesta xifra representa la segona pujada consecutiva de l’Índex de Preus de l’Habitatge (IPV) que pateix Catalunya. En comparació amb el mateix trimestre de l’any passat, el preu de l’habitatge a Catalunya va ser un 3,2% més alt. Tot i així, en ambdós casos, aquestes pujades es van situar per sota de la mitjana de l’Estat espanyol, on els habitatges es van encarir un 2,1% en comparació amb el primer trimestre i un 3,6% en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

Durant el segon trimestre, els habitatges que van experimentar un augment més pronunciat a Catalunya van ser els de segona mà, amb un increment de l’1,8%, mentre que els d’obra nova van veure un augment de l’1,3%. En contrast, en comparació amb el segon trimestre de 2022, els preus han augmentat més significativament entre els pisos nous (+7,8%) que entre els usats (+2,6%).

Publicitat

A escala nacional, la variació interanual del preu de l’habitatge d’obra nova va augmentar fins al 7,7%, mentre que el preu de les propietats de segona mà es va encarir un 2,9%.

Analitzant les dades per comunitats autònomes, el preu de l’habitatge va augmentar en totes les regions durant el segon trimestre, ja sigui en comparació amb el trimestre anterior o amb el mateix trimestre de l’any passat. Respecte a les dades d’un any enrere, Navarra (+5,6%), Cantàbria (+4,7%) i Andalusia (+4,5%) són les comunitats autònomes on els preus de les vivendes van experimentar les majors pujades. En comparació amb el primer trimestre d’enguany, els increments més destacats es van produir a Extremadura (+3%), Castella-la Manxa (+2,9%) i Andalusia (+2,7%).

Et pot interessar  La inflació augmenta quatre dècimes fins al 3,1% al març a Catalunya per l'encariment de la llum i els carburants

Cal destacar que aquestes dades es basen en l’anàlisi del 95% de les compravendes d’habitatges realitzades a tot l’Estat durant el segon trimestre, proporcionant una imatge representativa de l’evolució del mercat immobiliari a Catalunya i a Espanya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut