Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

El president del TSJC reclama aplicar la llei “sense privilegis ni espais d’impunitat” en ple debat sobre l’amnistia

El president del TSJC referma el compromís de la judicatura en la defensa de l’estat de dret i la Constitució

|

- Publicitat -

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha deixat entreveure la seva oposició a una hipotètica amnistia als processats per l’1-O. Durant l’acte d’obertura de l’any judicial, ha afirmat que “la llei, o és general, o no és llei” i ha de ser igual per a tothom.

Mentre estan vigents, ha dit, s’han d’aplicar “sense excepcions ni privilegis, sense espais d’impunitat”, “ningú pot col·locar-se per sobre de la llei o pretendre eludir les conseqüències de la seva vulneració”. A l’acte hi han acudit autoritats judicials, de la fiscalia, policials i polítiques com la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

Publicitat

En el seu discurs, Barrientos ha elogiat la feina feta pels jutges catalans defensant els drets i llibertats de tota la ciutadania i sobretot davant de “l’arbitrarietat de les administracions i poders públics”.

El president del TSJC ha tornat a defensar la separació de poders i a l’aplicació de la llei per a tothom, inclòs el mateix Estat. “Les lleis són aprovades, poden ser reformades i també derogades pel poder legislatiu, però durant la seva vigència, les lleis obliguen igual a tothom que es trobi en territori espanyol, inclosos els jutges”. Segons Barrientos, els jutges han d’assegurar l’aplicació efectiva de la llei a tots els ciutadans en pla d’igualtat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut