Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El president de SCC defineix l’ANC com “el guardià de la revolució”

Sánchez Costa diu que treballaran “molt activament” perquè l’independentisme no superi el 50%

Agències 11/10/2020
Pla de la roda de premsa de Sonia Reina, Fernando Sánchez Costa i Álex Ramos (Societat Civil Catlana) el 28 de febrer de 2020 (Horitzontal)

El president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, diu que la seva entitat no ha d’actuar dictant “als partits què han de fer i què no”. “No volem ser uns guardians de la revolució com l’ANC”, ha afirmat en una entrevista al ‘Suplement’ de Catalunya Ràdio en la qual no ha volgut valorar la possible coalició entre PP i Cs de cara a les eleccions del 14 de febrer. Amb tot, Sánchez Costa ha explicat que des de SCC treballaran “molt activament” perquè “l’independentisme no superi e 50%”. A parer seu, “hi ha un risc real de què una part important dels ciutadans que van votar el 2017 opcions constitucionalistes es quedin a casa per una certa frustració o perquè veuen que el Procés va de baixada”.

Segons Sánchez Costa, “es donen les condicions objectives per una gran derrota de l’independentisme”. “Portem deu anys de Procés, deu anys molt negatis per Catalunya, de decadència, deu anys d’una Catalunya que no ens mereixem i necessitem passar pàgina”, ha reflexionat tot afegint que “això passa per què una gran onada de canvi es mobilitzi i porti a l’oposició la gent que ens ha portat a aquest carreró sense sortida”.

En ser preguntat pel possible indult dels líders independentistes a la presó, ha dit que creu que “no es donen les condicions per concedir els indults”. La sentència és molt recent i no hem vist cap mena de penediment ni de reconeixement de l’equivocació que es va cometre”. “Més aviat el que hem sentit són expressions com ‘ho tornarem a fer'”, ha criticat.

“Pensem que l’indult el que fa és blanquejar i preparar un altre embat a la democràcia espanyola”, ha dit en nom de SCC. En aquest sentit ha demanat al govern espanyol que “vagi de cara” i que, en cas de fer-ho, ho faci “a través d’una mesura de gràcia com és l’indult i no a través d’una reforma vergonyosa del codi penal que el que permetria és tornar a tenir el mateix problema d’aquí a dos anys”.