Edició 2092

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2092

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

El PP torna a amenaçar amb un 155 educatiu: “Catalunya no pot ser com el Far West”

|

- Publicitat -

El Partido Popular no pot amagar les seves ànsies de reprimir el poble català ni per Nadal. Per enèsima vegada, s’ha oferit al Gobierno de Sánchez a col·laborar i aplicar un ‘155 educatiu’. El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha acusat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, de fer “xantatge a tots els espanyols” amb “un cop d’Estat” i incomplint la legalitat.

Per això, ha advertit al cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez que “Catalunya no pot ser com el Far West, un lloc on no es compleix la llei”. Ho ha dit durant un acte a Màlaga en resposta al discurs institucional d’Aragonès, que va fer una crida a construir “alternatives amb realisme” si la negociació amb l’Estat “s’encalla” i va defensar el model d’escola catalana.

Publicitat

Els populars interpreten el discurs del president català com una “amenaça a la igualtat de tots els espanyols i a la sobirania nacional”, ja que “diu que una part d’Espanya es nega a complir la llei”, per la qual cosa s’han tornat a oferir a intervenir la Generalitat i aplicar un “155 educatiu” a través del Senat que obligui el sistema educatiu català a fer almenys el 25% d’assignatures en castellà.

Montesinos ha preguntat a Sánchez si trencarà amb els que estan “amenaçant tots els espanyols i la sobirania nacional”. “Tot apunta que no, que no farà res contra els separatistes”, ha lamentat.

Et pot interessar  El PP aprovarà al Senat un informe que sosté que l'amnistia és "un cop mortal per a l'Estat constitucional i autonòmic"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut