Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El PP nega haver forçat la dimissió del conseller del Banc d’Espanya pel seu suport a Ponsatí

Fonts del govern espanyol apunten que la versió del PP no s’ajusta a la realitat i que Cabrales va dimitir per les seves pressions

Redacció 15/02/2023
Banc d'Espanya

El PP nega tenir res a veure amb la sospitosa dimissió del conseller del Banc d’Espanya Antonio Cabrales. Només sis hores després d’assumir el càrrec a proposta dels populars, Cabrales ha presentat la seva renúncia, segons el govern espanyol per les pressions dels populars després que sortís una informació titulada ‘El PP elegeix per al Banc d’Espanya un economista que va donar suport a la fugida Ponsatí’ al web ‘The Objective’.

Fonts de Génova asseguren que no tenien coneixement previ del fet que Canales, catedràtic de la Universitat Carlos III de Madrid, havia signat l’abril del 2018 un manifest en suport a l’exconsellera represaliada Clara Ponsatí. Tanmateix, diuen que la dimissió —que aplaudeixen— ha estat una decisió personal per un fet que afectava la seva projecció pública un cop el Consell de Ministres el va nomenar aquest dimarts. Fonts de l’entorn de Nadia Calviño —que va portar les negociacions del govern espanyol— consideren que la versió del PP no s’ajusta a la realitat i que Cabrales va dimitir fruit de les pressions de la direcció dels populars.