Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El portaveu de la CUP Edgar Fernández declara per mobilitzacions independentistes al carrer

|

- Publicitat -

El portaveu del Secretariat Nacional de la CUP i regidor a Reus (Tarragona), Edgar Fernández, ha declarat aquest dimarts al jutjat de la ciutat, acusat d’un presumpte delicte de desordres públics per mobilitzacions a la localitat a la tardor.

També han estat citats a declarar els exregidors de la formació a la ciutat Mariona Quadrada i Oriol Ciurana (ell va declarar dilluns) i el militant d’Endavant Osan Ricard Aragonès, acusats d’organitzar i dirigir talls de les vies de tren al setembre, ha informat la CUP en un comunicat aquest dimarts.

Publicitat

En concret, estan sent investigats pels talls de les vies de tren del 23 de setembre durant una protesta per la detenció de 9 CDRs (un d’ells, l’Edu, i la parella d’un altre, l’Anna, han acudit per donar-los suport davant el jutjat).

En declaracions a Europa Press, Fernández ha relatat que, al jutjat, han respost les preguntes de la defensa i han acusat agents dels Mossos d’Esquadra d’haver-los identificat per ser persones públiques, és a dir, pels seus càrrecs com regidors.

Han fet una defensa política del dret a la manifestació, han rebutjat l’acusació de ser organitzadors de les protestes i han demanat l’arxivament de la causa, sobre la qual declararan agents policials que van redactar l’informe, ha detallat el portaveu de la CUP.

En un apunt a Twitter recollit per Europa Press, Fernández havia destacat després de declarar: “Més que mai, la solidaritat és la nostra millor arma. Responem a la repressió, seguim i seguirem!”, Ha proclamat en referència a la concentració de suport als citats a declarar davant del jutjat.

Et pot interessar  La CUP escollirà les llistes electorals del 12-M amb una votació telemàtica a finals de març
Publicitat

Opinió

Minut a Minut