Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El PNB reitera el seu ‘no’ a Feijóo, que continua sense suports suficients malgrat els vots de Vox

UPN confirma el seu 'sí', però continua sent una aliança insuficient per a aconseguir la investidura

|

- Publicitat -

PNB manté la posició i assegura que no s’asseuran a negociar la investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. Tot i el regal de l’extrema dreta, que ha ofert a la desesperada els seus 33 diputats als populars, l’aritmètica parlamentària continua estancada, ja que no sumen suficients escons.

“Res canvia. Si algú creu que canviarem d’opinió és que no ens coneix”, asseguren fonts del partit basc. Malgrat tot, des de Gènova asseguren que estan treballant per a aconseguir els suports necessaris. Entre els que ja té assegurats, el d’Unió del Poble Navarrès (UPN), que aquest dilluns ha ratificat el seu ‘sí’ a Feijóo.

Publicitat

A l’espera que la JEC resolgui aquest dilluns el recurs del PSOE per a la revisió de 30.000 vots nuls a Madrid, el PP, Vox i UPN sumen 171 diputats, una aliança insuficient per a aconseguir la investidura, fins i tot si s’hi sumés Coalició Canària. La majoria absoluta se situa en 176 diputats i cap formació ha manifestat la seva intenció d’abstenir-se.

Malgrat tot, en una entrevista a la COPE, el coordinador general del PP, Elías Bendodo, ha reivindicat que “ara com ara el PP té més suport per a la investidura que el PSOE i Pedro Sánchez”. I ha afegit que treballaran per a sumar de cara “a aquesta majoria”. Bendodo ha sostingut que han “canviat les regles del joc” després del ‘sí’ incondicional de Vox, que ha considerat un “pas important per propiciar la governabilitat” d’Espanya.

Et pot interessar  El PSOE dona per feta la revàlida del govern amb el PNB
Publicitat

Opinió

Minut a Minut