Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El permís per dol gestacional i regles doloroses ja és una realitat per les treballadores de la Generalitat

|

- Publicitat -

El Govern ha aprovat aquest dimarts el permís per dol gestacional i per regles doloroses per al personal de la Generalitat, anunciat tot just a principis d’aquest mes d’octubre. El primer permís està destinat a totes aquelles persones progenitores que perden el fill o filla abans dels sis mesos de gestació, que podran tenir tres dies de permís per passar el dol. En el cas del segon, es destina a les dones i persones menstruants que pateixen greu malestar durant el període, podent agafar fins a vuit hores al mes de permís.

Aquestes mesures, implementades per respondre les necessitats de conciliació garantir nous drets sexuals i reproductius, s’emmarquen en l’Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius. Van quedar recollides per l’Executiu en el Pla de Govern de la XIV legislatura, dins el camp dedicat a la transformació feminista. Tal com s’apunta des de la Generalitat, aquests nous permisos aprofundeixen també en la incorporació de la perspectiva de gènere a l’administració pública.

Publicitat

Amb tot, les persones progenitores que pateixen una pèrdua gestacional entre la setmana 6 i el dia 179 de la gestació tindran dret a un permís de 3 dies hàbils. Es tracta d’un permís que s’incorpora als permisos ja existents fins ara, els quals contemplaven el dol per la pèrdua del nadó a partir dels sis mesos d’embaràs, i no pas abans. Ambdues persones progenitores podran optar al permís.

En el cas de les menstruacions doloroses, les dones i persones menstruants es podran absentar un màxim de vuit hores mensuals recuperables en els mesos posteriors. Caldrà únicament una declaració responsable.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut