Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El PDeCAT votarà ‘No’ als pressupostos: “Ja no ens fiem de declaracions públiques”

Bonvehí demana "mesures concretes i tangibles" per canviar la situació judicial i convocar un referèndum

|

- Publicitat -

Més entrebancs per a Pedro Sánchez, si a primera hora del matí era el diputat d’ERC, Joan Tardà, qui descartava donar suport als comptes del PSOE si l’executiu espanyol no es “mou” amb la situació dels presos polítics, ara ha estat el president del PDeCAT, David Bonvehí, qui ha descartat el suport dels demòcrates: “Amb la situació actual votarem ‘No'”.

Bonvehí, que ha assegurat que el partit només acceptarà un referèndum d’autogovern si es pregunta per la independència, celebra que Sánchez hagi entès que “s’ha de moure” i, en aquest sentit, ha demanat que posi sobre la taula una la solució “concreta” perquè, apunta, “la tradició política ens fa pensar que ja no ens fiem de declaracions públiques. Volem coses concretes i tangibles”.

Publicitat

En aquest sentit, el president del PDeCAT, vol veure com el Gobierno gestiona les seves competències en l’àmbit judicial per “canviar les coses” i encetar, així, un debat sobre l’autodeterminació i la independència: “Som conscients que no ho resoldrem abans dels pressupostos, entenem que ara no es poden parlar, però cal establir un calendari i interlocutors”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut