Dissabte, 27 de febrer de 2021 - Edició 947
La República

El PDeCAT trenca amb JxCat i activa el procés de primàries per anar a les eleccions

El partit engega aquest dimarts una votació perquè els consellers nacionals validin la proposta de Bonvehí

Avatar
Agències 05/10/2020
Marc Solsona, portaveu del PdeCat, al costat de David Bonvehí, president de la formació

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha anunciat durant el consell nacional d’aquest dilluns que demanarà suport als consellers nacionals perquè s’activi en els “propers dies” un procés de primàries per escollir els candidats a les eleccions catalanes. En un comunicat, la formació ha explicat que aquest dimarts s’obrirà una votació de 10h a 21h perquè el consell nacional validi o no la proposta de la direcció nacional. Durant la intervenció, Bonheví ha reivindicat que el PDeCAT vol articular un projecte polític que representi un model de país “concret” i segueixi treballant per la independència. El president de la formació ha defensat que volen estar presents a les eleccions i preparar-se-se pels comicis amb un “esperit constructiu”.

“El nostre partit no pot esperar eternament a activar-se i a donar-se a conèixer a la societat. Hem de constituir un comitè electoral, perfilar el nostre programa electoral”, ha manifestat Bonvehí. “Vull demanar suport al consell nacional perquè direcció activi tots els mecanismes per concórrer a les eleccions. Entre elles l’activació del procés de primàries per escollir els candidats”, ha expressat.

Segons han explicat en nota de premsa, el president del Partit Demòcrata ha donat compte de les negociacions d’aquests últims mesos amb JxCat i ha reivindicat que les fórmules que ha plantejat el partit han estat sempre de “suma”. Bonvehí ha lamentat la decisió de Torra de cessar tres consellers del PDeCAT “en una legislatura que ja s’havia donat per esgotada”.

Sobre les properes eleccions al Parlament, Bonvehí ha defensat que tenen propostes per “tots els àmbits que afecten el país, des de l’habitatge al món rural, passant pel futur dels joves i les empreses i sense oblidar el paper fonamental de la sanitat en els moments de crisi que vivim”.

Durant la trobada extraordinària i telemàtica del consell nacional del PDeCAT, la presidenta del Consell Nacional, Mercè Conesa, ha llegit un manifest de suport al president inhabilitat Quim Torra.