Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El PDeCat insisteix a la Crida i JxCat que el nou espai “els ha de reconèixer”

|

- Publicitat -

La consolidació de l’espai que encarna La Crida nacional i JxCat ha d’acabar de concretar quin paper hi jugarà el PDeCat i com s’hi sumarà, si és que finalment s’hi acaba afegint, per a finalment reordenar aquest espai independentista que aixopluga diferents sensibilitats de tot l’espectre ideològic (d’esquerra a dreta, per entendre’ns) sota de l’òrbita del president a l’exili Carles Puigdemont.

I és que les converses es van aturar amb la pandèmia i ara el PDeCat ha confirmat que es reprendran les trobades per l’ordenació de JxCat els propers dies amb la Crida. Així ho ha exposat el seu portaveu, Marc Solsona, durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dilluns a la tarda, després que el president, David Bonvehí, ho informés a l’executiva.

Publicitat

Tal com ha explicat l’ACN aquest dilluns, les negociacions per l’endreça de l’espai es recuperaran a partir de mitjans de juny. De fet, Solsona ha subratllat que esperen enllestir una proposta abans del setembre, per després sotmetre-la als filtres democràtics de cada organització. El portaveu del partit ha insistit que JxCat ha de “reconèixer” el PDeCAT, a més de tenir una ideologia clara i també una definició política sobre temes sectorials.

Les bases, en contra la direcció

Les bases del PDeCat són partidàries que les sigles i, per tant, el partit, quedi difuminat dins el nou espai transversal independentista, a diferència de la direcció que busca mantenir unes quotes si finalment formen part de la nova formació. Una amplíssima majoria dels militants i simpatitzants del PDeCat veurien amb bons ulls la dissolució del partit en pro de fortificar el nou espai.

Et pot interessar  Junts, a Aragonès: "O hi ha una proposta sòlida de pressupostos, o li pertoca convocar eleccions"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut