Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

El PDeCat demana als associats que se’n vulguin anar a JxCat que siguin “honestos” i es donin de baixa del partit

Marc Solsona reivindica que la seva formació no ha d’esperar a l’octubre per aclarir què representa

Agències 24/07/2020
El nou portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, amb el president del partit, David Bonvehí, a la seu de la formació en roda de premsa el 30 de gener de 2020 (Horitzontal)

El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha dement als associats del seu partit que si volen marxar al nou partit de Carles Puigdemont actuïn de manera “noble i honesta” donant-se de baixa del Partit Demòcrata. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Solsona ha afegit que tots els associats del partit saben que el PDeCAT no contempla la doble militància. El portaveu del Partit Demòcrata ha lamentat que no hi hagi acord un dia abans que comenci el congrés fundacional de JxCat i ha reivindicat que la seva formació no ha d’esperar a l’octubre, quan acaba el congrés del nou partit, per saber què representa. En aquest context, ha insistit que el PDeCAT es presentarà a les eleccions encara que no hi hagi acord.

“En el moment que un associat lliurament se’n va a militar a un altre partit el que ha de fer és no esperar que el PDeCAT actuï i expedienti sinó de manera noble i honesta donar-se de baixa”, ha afirmat.

Pel moviments que estan havent, Solsona ha considerat que no sembla que hi hagi una causa efecte entre donar-se de baixa del PDeCAT i donar-se d’alta de JxCat i ha afegit que al Consell Nacional del Partit Demòcrata del 30 de juliol s’hauran d’acabar de prendre decisions sobre aquesta qüestió. I és que l’objectiu és marcar el propi calendari per no dependre de calendaris de tercers, en referència a JxCat.

Solsona ha replicat a la impulsora de JxCat Elsa Artadi que no li agrada que es rebutgi una “sopa de sigles” i ha defensat que no es pot menystenir les sigles com si fossin un “element tòxic”. “Nosaltres a diferència de JxCat tenim clar què representem i no ens fa falta esperar a l’octubre per aclarir-ho. No es pot demanar que un partit deixi d’existir per anar a un altre que, a dia d’avui, no sabem a qui s’adreça més enllà dels lideratges”, ha conclòs.