Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

El PDeCAT decidirà en una assemblea si es dissol després del fracàs del 23-J

La formació ha perdut la representació institucional al Congrés i al Parlament en dos anys

|

- Publicitat -

Després del fracàs estrepitós a les eleccions espanyoles del 23-J, el PDeCAT ha obert un període de reflexió que culminarà el pròxim mes de setembre, amb una assemblea extraordinària per a decidir la seva eventual continuïtat o dissolució.

El passat 23 de juliol, amb Roger Montañola com a cap de llista, van perdre els quatre diputats que tenien al Congrés dels Diputats, quedant per darrere del PACMA en nombre de vots. El febrer del 2021 també van quedar fora del Parlament. Ara només tenen representació al món municipal, on conserven més de 200 regidors, a més de representants a consells comarcals i la Diputació de Lleida.

Publicitat

La solvència econòmica, a debat

Fonts del PDeCAT expliquen que s’han agafat el mes d’agost per reflexionar sobre el seu futur i que, un cop iniciat el curs polític, celebraran una assemblea extraordinària per decidir sobre la seva continuïtat. Encara no hi ha data fixada, però aquestes mateixes fonts apunten cap a finals de setembre.

Entre les qüestions que tindran un pes determinant en aquest debat hi ha la solvència econòmica del partit després de perdre la representació institucional al Congrés i al Parlament en dos anys. En les eleccions del 23-J tenien els drets electorals (que van quedar-se en detriment de Junts), però no van fer ús de les bestretes davant la incertesa dels comicis.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut